Tegels Zetten

Aannemer Amsterdam totale verbouwingen, onderhoud, renovatie. Gespecialiseerd in installaties van badkamers en keukens.

 

Tegels Zetten

Gewoonlijk  worden tegels in de badkamer gekozen om hygiënische redenen en hun waterbestendigheid. Dat is een groot voordeel in tegenstelling tot behang, tapijt en de meeste verfsoorten. Tegels kunnen dankzij unieke afwerkingen een esthetische waarde  toevoegen die niet kan worden geëvenaard door andere materialen.

Vele soorten tegels zijn geschikt voor badkamers. Denk aan keramiek, porselein, travertijn (kalksteen) of leisteen. Uiteindelijk is de keuze een kwestie van persoonlijke voorkeur.

Hygiëne

Hygiëne is een belangrijke factor in de badkamer. Tegels hebben een fris uiterlijk en zijn makkelijk schoon te houden. Hoewel tegels waterbestendig zijn, zijn ze niet volledig waterdicht. Daarom dient de oppervlakte onder de tegels met waterdicht materiaal afgewerkt te worden vóór het betegelen. Het voorkomt waterschade achter de tegels.

Bij natuursteen dient deze verzegeld te worden met speciale producten om waterschade en ook vlekken te voorkomen.

Keuze voor de juiste maat

Grote badkamertegels (60 x 30 cm) in een kleine badkamer kan heel indrukwekkend zijn, tenzij de tegels veel bijgesneden worden. Dan wordt het resultaat al gauw rommelig. Ook kan het dan optisch een verkleinende werking hebben.

Het nadeel van kleine tegels (10 x 10 cm) kan zijn dat de vele voeglijnen soms een onaantrekkelijk effect geven. Daarom wordt vaak voor middelgrote tegels (40 x 20 cm) gekozen, zowel voor grote als voor kleine badkamers.

Mozaïek tegels zijn in platen van verschillende maten leverbaar en geven veel sfeer in de badkamer.

Ook de afstanden tussen de verschillende sanitaire voorzieningen spelen een belangrijke rol. Zijn de afstanden compact, kunnen kleine tegels de betere optie zijn. Zij geven meer harmonie, want er hoeft minder bijgesneden te worden

Lichtgekleurde tegels geven een ruimtelijk effect aan de badkamer. Dit wordt nog eens versterkt wanneer voor  dezelfde kleur vloertegels wordt gekozen. Ook een soortgelijk gekleurde specie versterkt deze ruimtelijke werking.

Haal de natuur binnen!

Hebt u tegels van natuursteen voor uw badkamer overwogen, zoals travertin (kalksteen), marmer of leisteen? Deze kunnen een aantal fantastische effecten creëren! Vanwege de toegenomen populariteit van natuursteen, zijn er nu ook veel keramiek- en porselein tegels met ontwerpen, die natuursteen imiteren.

Zullen tegels de vloer koud maken?

Er zijn veel voordelen aan vloerverwarming in de badkamer. U creëert meer ruimte op de muur (geen noodzaak voor radiatoren), de servicekosten zijn lager en de vloerverwarming is een efficiëntere manier van verwarmen dan een radiator.

Meer weten over tegels zetten, vloerverwarming, een badkamer plaatsen? Bel ons op 06 4154 2703 of stuur een bericht via het formulier op de contact-pagina. Offerte en intakegesprek zijn uiteraard gratis en vrijblijvend.

tegels zetten gratis offerte

tegels zetten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>