De Kleine Keuken

Aannemer Amsterdam totale verbouwingen, onderhoud, renovatie. Gespecialiseerd in installaties van badkamers en keukens.

 

Hoe Richt ik een Kleine Keuken in?

Ook van de kleine keuken of een keuken met ongewone vorm willen we het beste maken. Het blijft nog steeds een belangrijk middelpunt in het huis.

keuken plaatsen hoe richt ik een kleine keuken inDe kleine keuken moet functioneel zijn en de gebruiker in staat stellen op een handige manier de maaltijd te bereiden in een inspirerende omgeving.  Slecht ingerichte keukens halen de  kookkunsten naar beneden!

Wordt de keuken door meerdere bewoners gebruikt, dan is het nog veel belangrijker dat de omgeving praktisch en prettig is ingericht en niet benauwd en onhandig. Het  gebruik kan best veel zijn voor een bescheiden keuken en wellicht ervaart u het als een druk om de kleine keuken her in te richten.

Hier volgen een  paar makkelijke tips, waarmee uw keuken wel niet een reus wordt, maar toch aanzienlijk groter lijkt.


Koel blijven!

In de eerste plaats zullen koele en  bleke kleurenschema’s helpen om de ruimte minder beperkt te maken en meer ‘lucht’ te geven.

kleine keuken inrichten. design en montage van een kleine moderne keukenOok pastel kleuren werken goed in kleine ruimtes. In tegenstelling tot donkere kleuren, die het licht absorberen en maken dat een ruimte kleiner aanvoelt.

Wit is nog steeds kleur nummer één voor de kleine keuken, ook al kan het lastig zijn om deze schoon te houden. Het licht reflecteert nog altijd het beste in een witte keuken. Daardoor helpt het de muren terug te doen wijken en  geeft optisch een grotere ruimte. Toch hoeft de kleur wit als basis geen klinische uitstraling op te leveren. Ook de kleur wit kan in verschillende tinten geleverd worden en geeft een mooi effect als deze gecombineerd wordt. De ruimte oogt daardoor levendiger en zelfs warmer ondanks dat het koele bleke kleuren betreft.

Keukengerei opslaan

Het is aan te raden om veel opbergruimte te hebben, zodat het keukengerei niet te veel ruimte op het aanrecht inneemt, waardoor het  rommelig oogt. Hoge open rekken en de keukenapparaten keurig op een vaste plek, geeft al veel orde.

Als u aan een nieuwe keuken toe bent, investeer dan in kasten met slimme opbergmogelijkheden.  Zo zijn er kasten met rekken in een hoek die 360 graden kunnen draaien.

kleine keuken inrichten 6Houdt uw keukengerei eenvoudig en in lijn met design en kleur van de keuken.

Kunt u extra opbergvakjes toevoegen? Dit is handig voor het opbergen van koffiezetapparaten, broodroosters, blenders en andere keukenapparatuur.

Gebruik de hoogte: door kasten tot aan het plafond kunt u van de beschikbare ruimte profiteren. Kasten met glas front kunnen helpen, optisch meer ruimte toe te voegen. Heeft u ruimte voor wat smalle rekken? Ook daarmee kunt u makkelijk opbergruimte toevoegen, en het aanrecht leeg laten om te werken.

Transparantie

kleine keuken inrichten 3

Open kasten en glasdeuren voegen toe aan ruimte en dimensie. U zou ook gewoon wat deuren van kasten kunnen verwijderen! Dan moet u wel voor zorgen, dat de inhoud schoon en netjes blijft. Keukenvoorwerpen kunnen ook worden gebruikt als accessoire, waar kleur en stijl bij de rest van de ruimte past.

 

Licht

Dakramen kunnen een oplossing zijn om lucht te geven, maar ook om  te voorkomen dat men zich ingesloten voelt. Licht is je beste vriend in huis, maar vooral in kleinere ruimtes. Gebruik  licht om te spelen en de keuken lijkt al gauw een stuk gezelliger.

kleine keuken inrichten. keuken design en keuken montage van een kleine keukenInbouwverlichting in het plafond neemt weinig ruimte in beslag en geeft veel licht en ruimte aan de kamer. Denk ook eens aan onderverlichting boven de werkbladen of licht in een kast, wat niet alleen nuttig is maar ook accenten toevoegt.

Gebruik raambekleding die gemakkelijk terug kan worden getrokken of gebruik helemaal geen bekleding voor natuurlijk inval van het licht.

Dan zijn er nog oppervlakten die reflecteren en het licht weerkaatsen, waardoor optisch de ruimte groter lijkt. Er zijn spat-wanden die sterk reflecterend zijn en ook gewone spiegels kunnen ingezet worden. Denk ook aan keramische (glanzende) tegels , maar ook  roestvrij staal versterkt het effect van licht.

TL-verlichting kan misschien wat opzichtig zijn, maar maakt de ruimte ook groter. Combineer het met wat kleinere licht-accenten. Het patroon van de vloer kan zeker mee bepalen tot het ruimtelijke gevoel van de kleine keuken. Diagonaal diamanten vormen helpen de ruimte uit te strekken waardoor deze wat uit de grond omhoog komt. Vermijd luidruchtige patronen en donkere vloeren die de ruimte domineren en provoceren tot een overvol, verstikt gevoel.

Subtiele patronen op kasten,  een opvallende muur, een bijzonder mooie object kan bijdragen aan de modieuze persoonlijkheid van de keuken.

En wanneer de kleine keuken werkelijk niet kan voldoen aan de eisen van de bewoners, dan is het nog altijd een optie om een (gedeeltelijke) wand weg te halen of een nis aan te brengen in de wand, waardoor een eetbar kan ontstaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>