Kleurentrends in de Keuken

Aannemer Amsterdam totale verbouwingen, onderhoud, renovatie. Gespecialiseerd in installaties van badkamers en keukens.

 

Kleurentrends in de Keuken

De keuken is hét zenuwcentrum van het huis. Hier komen mensen samen om te eten. Het Is dé plek om energie op te wekken, de lusten aan te scherpen. Het vraagt daardoor om kleur! Levendige kleuren of een geraffineerde mix van ingetogen kleuren.Keukenapparatuur zelf is vaak zwart, wit of zilver. Daarom is het prettig om op de andere oppervlaktes kleur te zien. Vooral de muur is een goede plek voor een meer gewaagde kleur. De uitstraling van de keuken zal daardoor sterk veranderen, zonder dat het overweldigend wordt.Donkere kleuren worden gebruikt voor kasten, maar denk ook aan meer gewaagdere combinaties als klei-kleuren, koper, henna, blond en goudtinten. Dit is erg mooi in combinatie met het roestvrije staal van apparaten.

Ook zijn felle kleuren op onverwachte plaatsen een enorme verlevendiging van de keuken. Een roestvrij stalen wasbak kan worden omlijst met een donker oranje of zelfs rood aanrecht. Ook ziet men tegenwoordig vaker een fel rose rand of een chartreuse (=fel groengeel) rand rond de kasten van een mokka-kleur.

Mensen zijn de mono-kleuren in een keuken beu, dus gaan zij steeds meer voor kleur.

Warme Kleuren in de Keuken

Kleur toevoegen in de keuken betekent niet noodzakelijk dat men felle tinten moet kiezen. Ook subtiele kleuren zijn erg populair. Subtiele kleuren geven een rustgevende sfeer. En een rustgevende, knusse sfeer is zeker belangrijk in de eet- en woonomgeving.

In de psychologie is bekend dat warme kleuren zoals abricot en geel geruststellend werken en rood de eetlust opwekt. Daarom zullen deze kleuren altijd populair blijven in de keukens. De uitdaging is, om de verschillende kleuren op een frisse, nieuwe manier samen te voegen en dus je eigen stijl te creëren.

Als u typisch landelijke kleuren heeft gekozen voor uw keuken, zouden aardbei-roze accenten kunnen worden gegeven aan rustiek flessengroen. Het roze geeft een nieuwe draai aan de traditionele rustieke uitstraling.

Ook kunnen meer ingetogen en ontspannen tinten worden ingezet, zoals ze in de natuur worden gevonden; zilverblauw, grijsgroen, tabaks-bruin. Mensen kiezen net zo vaak voor natuurlijke designs en materialen in hun keuken. Design is immers een kwestie van lifestyle.

Nieuwe Tinten

Ook de wereldmarkt beïnvloedt trends. Zo zien we meer en meer zachte kleuren als oranje en geel. Invloeden op de economie van een land als India speelt hierbij een belangrijke rol. Smaragd is zo’n nieuwe tint, die op dit moment helemaal en vogue is.

Oude Tinten

Er zijn echter ook uiterst succesvol designers, die liever willen vasthouden aan stijlen en kleuren, waarvan ze weten, dat ze werken. Grijs heeft een klassieke uitstraling. Het geeft een fris en schoon gevoel en werkt voor zowel mannen als vrouwen. Grijs hoeft ook absoluut niet saai te zijn. Als de grotere oppervlakken neutraal worden gehouden, kunnen toebehoren zoals karpetten, raambekleding en keukengerei van kleur knallen. Deze toebehoren kunnen ook snel weer worden gewijzigd, waardoor een geheel nieuwe look ontstaat, zonder dat alles opnieuw gedaan moet worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>