Wat Kost de Keukenrenovatie?

Aannemer Amsterdam totale verbouwingen, onderhoud, renovatie. Gespecialiseerd in installaties van badkamers en keukens.

 

Wat kost de Keukenrenovatie?

wat kost een mooie keuken

Uw keuken is het centrum van het huis, waar de familie veel tijd met elkaar doorbrengt. Het is dus belangrijk, dat daarin uw smaak en voorkeuren worden weerspiegelt.

Misschien bent u verhuisd en wilt u het design van de bestaande keuken veranderen of de keuken is toe aan een opknapbeurt.

Er zijn heel veel dingen die u kunt doen om ervoor te zorgen dat de nieuwe keuken niet duur wordt, zonder al te veel concessies te doen aan de gewenste kwaliteit. Als u doordachte beslissingen neemt over vloeren, kasten, armaturen, meubilair en andere materialen, kunt u prachtige keukens krijgen binnen het geplande budget.

Het juiste keukenblad

Voor het materiaal van het keukenblad zijn veel mogelijkheden, van marmer tot graniet tot handgemaakte houten keukenbladen. De vraag is echter, of u echt een dure marmeren aanrecht nodig heeft. Mensen die heel vaak bakken zouden een marmeren aanrecht waarderen. Maar voor de doorsnee gebruiker zal kunststof met diezelfde look van marmer of van een ander vast oppervlaktemateriaal ook voldoen. Dat scheelt enorm in de kosten. Als u toch een natuur-marmeren keukenblad prefereert, dan hebt u de keuze uit verschillende dikte van platen. De prijzen zullen daarin behoorlijk verschillen.

Wandtegels

Dure wandtegels, of zelfs handgemaakte tegels, zijn heel aantrekkelijk, maar ook behoorlijk prijzig. Overweeg eens om die dure tegels alleen te gebruiken om accenten te zetten. De erbij passende goedkopere tegels kunt u dan voor het grootste deel van de oppervlakte gebruiken.  De handgemaakte keramische tegels voor de accenten kunnen ingezet worden op die plekken, die echt in het oog vallen. Denk aan een stuk van de spat-wand, de rand van een raam of omranding van de spoelbak.

Keukenvloeren

wat kost een mooie keuken? keukenbudget opstellen is belangrijk. Wensen worden aangepast aan het budget en de bouwmogelijkheden. keukenblad kasten verlichting wandtegels keukenvloeren hoge kasten geven veel mogelijkheden.

Prachtige luxe vloeren zoals eiken planken, marmeren of granieten vloeren zijn
misschien door de kosten te hoog gegrepen. Maar er zijn kostenbesparende alternatieven, die heel erg op het echte materiaal lijken. Denk aan vinyl of laminaat, wat naadloze dekking en gemakkelijke zorg biedt. Ook is er een soort parket, waarbij relatief dunne houten planken op een ondergrond gelegd worden waardoor het lijkt alsof het een echte houten vloer is.

 

Standaard kasten of op maat gemaakt?

Tegenwoordig zijn keukenkasten in een eindeloze reeks van maten en vormen verkrijgbaar. De standaard uitvoeringen bieden zoveel variaties, dat niet twee keukens hetzelfde zijn. Soms kan het niet anders door de vorm of afmeting dat stukken aangepast en op maat moeten worden gemaakt.  Maar ook dan kan uitgegaan worden van een basis standaard en alleen die oneven hoeken en gaten handgemaakt aan te laten vullen.

Dezelfde grote variatie geldt voor vrijstaand meubilair. Qua stijl en kleur moet het bij elkaar aansluiten. Het zijn niet alleen de tafels en stoelen die vrijstaand zijn. Ook worden fornuizen vaak in het midden geplaatst als kookeilanden. Niet alleen mooi voor het oog, maar ook zeer praktisch in de omgang.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>